Het huidige wijnhuis Braun in Meckenheim is in de jaren 70 ontstaan door het samenvoegen van 2 wijnboeren in Ellerstadt en Meckenheim. En toevallig hadden beide eigenaren dezelfde achternaam Braun. Het hele gezin werkt met hand en hart voor het beste resultaat. Ze leven met en voor de wijn.

Sinds 1796 staat de naam Georg Naegele voor een oude Pfalzer familietraditie. Tegenwoordig leiden Eva und Ralf Bonnet een team van gekwalificeerde geëngageerde medewerkers.

Weingut Schwarztrauber is sinds 1986 lid van de Bioland-Federatie. Op het land en in de kelder worden de richtlijnen van de ecologische wijnbouw nageleefd. Gerhard is vooral te vinden op het land en in de kelder. Petra is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop.

Rudolph Rüttger is primair verantwoordelijk voor de wijnen. Voordat hij bij het familiebedrijf kwam, deed hij ervaring op in binnen- en buitenland. Na zijn afstuderen aan HBLA Klosterneuburg bracht hij nieuwe ideeën mee uit onder meer Oostenrijk en Nieuw-Zeeland. Samen met zijn ouders zorgt hij voor de kelder, wijngaarden en verkoop.

De drijvende kracht achter dit familie Weingut is Kai Hammer-Sommer. Een sympathieke man met heel veel kennis op het gebied van de wijnproductie.